martes, 12 de noviembre de 2013

Ευεργετικά!

Από τους "μυστικούς" κήπους του Begawan Giri στο Μπαλί, το Aveda spa του Elysium στην Κύπρο και το Movenpick στη Νεκρά Θάλασσα, τρία θέρετρα εκφράζουν τη φιλοσοφία της ευεξίας και της ευζωίας. 

Πηγή ζωής

Ενδεχομένως, το Μπαλί να μην είναι πλέον τόσο δημοφιλές, λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων, το Begawan Giri όμως είναι ίσως το πιο πολυτελές spa-ξενοδοχείο. Μία ιδιωτική έπαυλη γεμάτη ανέσεις και φυσική τροπική ομορφιά, με 22 σουίτες που σκορπίζονται σε πέντε κατοικίες και πέντε βίλες αφομοιωμένες απόλυτα από το μαγευτικό φυσικό τοπίο. 

Το spa (The Source) χτισμένο γύρω από την Toya Mempeh, μία ιερή πηγή του βουνού, για αιώνες τόπος λατρείας των ιθαγενών, δεν μοιάζει με κανένα άλλο που έχετε δει και δεν είναι τυχαίο που η αμερικανική VOGUE του αφιέρωσε 10 σελίδες. Ένα με τη φύση, ανάμεσα σε τροπική βλάστηση, με τρεις φυσικές πισίνες που αναβλύζουν το νερό της πηγής και ανοιχτά "αίθρια" θεραπειών (τα bale), εξαγνίζει το σώμα και την ψυχή, εξερευνώντας τις παραδοσιακές τελετουργίες ομορφιάς και ίασης της Ινδονησίας. Στο Source ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια έχει προβλεφθεί, όπως τα εξωτικά άνθη που αντικρίζετε καθώς ξαπλώνετε στο κρεβάτι του μασάζ, που μαγνητίζουν την προσοχή σας και σας χαλαρώνουν. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν από μπαλινέζικο και Thai μασάζ, με αρωματικά έλαια, μέχρι εξωτικές περιποιήσεις, όπως η Javanese Lulur και η Balinese Spice. Η Javanese Mandi Lulur αρχίζει με μπαλινέζικο μασάζ, συνδυασμό σουηδικού και ανατολίτικου, που χαλαρώνει τις αισθήσεις. Συνεχίζει με μάσκα σώματος από λουλούδια και βότανα, που δροσίζει και ηρεμεί, με λουτρό λουλουδιών και μία λοσιόν από άνθη με μεθυστικό άρωμα. 

elysium beach resort, Πάφος Κύπρος

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, το όνομά του εκφράζει ένα χώρο "απόλαυσης και εφορίας". Το Elysium βρίσκεται στην Πάφο, στη νοτιοδυτική ακτή της Κύπρου και διαθέτει ένα από τα καλύτερα spa της Ευρώπης. Το κτίσμα, σχεδιασμένο σε στυλ παλατιού, σε φυσικούς τόνους, αφομοιώνεται αρμονικά στο περιβάλλον γεμάτο με πορτοκαλιές και λεμονιές ενώ οι πισίνες δημιουργούν την αίσθηση ενός δροσερού υδάτινου κόσμου. Το spa, με έκταση 1.000 τ.μ., έχει ως κεντρικό σημείο μία μεγάλη εσωτερική πισίνα που παραπέμπει στα ρωμαϊκά λουτρά, με αψιδωτά παράθυρα και θέα στους κήπους. Η φιλοσοφία και η τεχνογνωσία της Aveda εφαρμόζεται σε κάθε λεπτομέρεια, με θεραπείες που βασίζονται σε αρχαίες τεχνικές και παραδόσεις όπως της Αγιουρβέδας και με έμφαση στην αφή και τη διέγερση των αισθήσεων. Από το Aveda Mood μασάζ μέχρι τις περιποιήσεις ομορφιάς, τη Himalayan Rejuvenation, τις μάσκες σώματος με βότανα, οι θεραπείες προσαρμόζονται και εφαρμόζονται από ειδικούς.   

movenpick dead sea resort & spa

movenpick dead sea resort & spa
Στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας στην Ιορδανία, σε μία περιοχή που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία, το θέρετρο του ελβετικού ομίλου Movenpick προσφέρει νέα εμπειρία ευεξίας. Εξωτικό και αισθησιακό, εκφράζει το πνεύμα και την ατμόσφαιρα της Ανατολής, συνδυάζοντας φυσική τοπική πέτρα, χειροποίητο ξύλο, πλούσια υφάσματα και υφές και συλλογή από αντίκες και έργα τέχνης. Δοκιμάστε τα μυθικά θεραπευτικά μυστικά της Νεκράς Θάλασσας και απελευθερωθείτε από κάθε ίχνος έντασης, με μία σειρά από περιποιήσεις στο απέραντο Zara spa (6.000 τ.μ.), με θεραπείες όπως η Dead Sea Mud Wrap με αιθέρια έλαια (JD 40), η Dead Sea Scalp Revitalizing (JD 23) αλλά και εναλλακτικές θεραπείες, όπως η Zara Stone (JD 70). Στις πισίνες, που κάθε μία έχει διαφορετική πυκνότητα αλατιού, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής "Dead Sea", πισίνας άνωσης, θα αισθανθείτε το σώμα σας να επιπλέει και να απελευθερώνεται από κάθε μορφής ένταση και να σας πλημμυρίζει μία πρωτόγνωρη αίσθηση εσωτερικής ισορροπίας και χαλάρωσης.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario